28 september 2013

Franse Kippenkar

Wat een werk was dat! Bij Sylvia Lutje Boudel de workshop ' Éleveur de Poulet ' gekocht. Alle materiaal zat netjes in zakjes, maar echt alles maar dan ook alles moet je zelf maken. Het hout voor de kippenkar moet op maat worden gezaagd en daarna netjes in model worden geschuurd. De eieren van 2 stukjes fimoklei zelf maken en afbakken in de oven, de zak met het kippenvoer was wit, uitknippen, naaien en daarna van print worden voorzien met een strijkijzer, beschilderen en met voer vullen, een kratje maken. En dan het ergste van al....... de witte kippen en haan schilderen!!! Ik kan je vertellen dat ik daar het meest tegenop zag. Hoe schilder je kippen in mini formaat en vooral dat het er nog ooglijk uitziet??? Gaat dat nog ergens op lijken? Had hevige visioenen van geschilderde ogen halverwege de vleugels, verkeerde kleuren wat niets met kippen te maken had, snavels die afbraken tijdens het schilderen......... aai, oei, ugh........
Laat me weten wat je ervan vind!! (klik op de foto voor vergroting)Het eindresultaat waar ik eigenlijk toch stiekem trots op ben!

5 opmerkingen:

Jaap Soetekouw zei

erg leuk geworden. vooral die kippen erg goed. zou zo op een marktplaatsje kunnen staan.

Hanneke S. zei

....ziet er fantastisch uit! Echt geweldig! De kippetjes lijken net echt, zometeen verwacht je er nog echte eieren onder te vinden!

Anoniem zei

Het is weer schattig hoor. Wat een gepriegel.
Jenny

Anoniem zei

Joh wat knap het is echt ,ik zie ze lopen schiep , schiep , schiep.
en dan komen ze je meteen tegemoet !
Heel heel knap ! M.R

Anoniem zei

Dag mevrouw. mooi.

Van Tanja