Gevelhoekjes van Hanneke

22 april 2014

Breien!

Maar...hoe krijg je een breiatelier vol?? Breien, breien en nog eens breien! Het paarse rokje was mijn eerste probeersel en het lukte. Zelfs het ophangsysteem, het rokje hangt aan een kleerhanger, heb ik zelfs de gaatjes met een priegelboortje geboord!!
En toen werd ik overmoedig  en maakte in dezelfde kleur een olijke "Thee-muts"! Het is net een kerstbal, dus dat wordt een projectje voor over 7 maanden..

Groetjes,
Hanneke


16 maart 2014

Zaans Huisje

...en dan vraag je eens aan je vader of hij een hoekje wilt maken en word je verrast met een nieuw-uitziend-hoekje met een Zaansgeveltje! Ik wist het direct, dit wordt mijn breiatelier. Het allereerste project dat ik had bedacht toen ik voor het eerst de Poppenhuisbeurs bezocht! De kleuren had ik direct voor ogen, blauw en geel. De kleuren van de vissershuisjes op Marken. De kleur voor de meubels was ook snel gemaakt, donkerrood. Het thema breiatelier is ruim genomen, in dit hoekje zijn ook naaiccessoires te vinden. Omdat een poppenhuis nooit klaar is, kan er nog het een en ander aan worden toegevoegd. Zo moet ik zeker weer mini gaan breien. Want een zelf gebreide stola is echt niet genoeg. En zoals jullie kunnen zien, er staat een tweede Zaans huisje te wachten om te worden opgetuigd!

Groetjes,
Hanneke

 
.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Hallo Hanneke,

Wat een schattige huisjes, en het is echt dat Marker "sfeertje"geworden. Wat wordt de bestemming van het 2e huisje????

Karin

Anoniem zei

Leuk huisje. Leuk zo een handige vader. Pas maar op. Straks maakt hij allerlei huisjes die jij dan mag inrichten etc.
Groetjes jenny

Anoniem zei

Hi Hanneke ,

Zo je bent nu ook lekker bezig ,
ga zo door ben benieuwd hoe het gaat worden .R.M.