Muizencottage en muizen

15 oktober 2015

Een paar weken geleden werd ik verrast met een pedicure muis die maar niet weg wilde gaan en me bij mijn werk wilde helpen. Na 10 jaar alleen werken mocht ik best wat gezelschap, daar ging ze van uit. Ze had nogal wat noten op haar zang deze stagiaire, zo wilde ze net zo'n pedicure motor als ik, een eigen behandelstoel en werkkarretje. Nu, dat kon ze vergeten. Ze mocht het doen met een beensteun, ook ik heb 'simpel' moeten beginnen. Oké de crèmes en handdoekjes krijgt ze van mij.


 
25 mei 2015 

Wat een lieve super verrassing! Voor mijn verjaardag een 'boek' gekregen van mijn favoriete 'auteur' met daarin de enige echte Diva, die de muizenwereld rijk is (fantastisch die ogen!!). Al vele leuke reacties op gehad.
Lieve Karin, enorm bedankt, het heeft een mooie plaats gekregen!!

27 april 2015

Wat hebben we met zijn twee (Joleen en ik) in een deuk gelegen, tijdens de 'Making of...'.  Eens kijken of het lukt om zelf aan de slag te gaan met het zelfmaak pakketje muizen van Ria. Joleen noemde die van haar 'de Hobbit' en die van mij leek eerst op een beer, toen op een varken en toen op 'Alf' (TV-serie jaren 80/90?). Kijk mee!!'Frankie' een guitig pindakaas etende stoere muis!


De oude man aangekleed en languit in zijn favoriete stoel!

Bijna af, alleen nog naar de kapper! De stoel is gemaakt door Joleen.
 

Na de Fimo, bekleden met wollont en het verven van het muizenkopje.
 Links de ' Hobbit'  van Joleen, rechts ' Frankie'!
  


 **************************************22 december 2014

FIJNE FEESTDAGEN EN EEN FANTASTISCH 2015!!  **************************************

14 december 2014
Een zijsprongetje, de muizendisplay of muurhuis. Kon het toch niet laten en daarnaast had ik nog ruimte nodig voor de (kerst)muizen van Karin. De bouw is bijna gelijk aan die van de Cottage en dus een goede leidraad voor de display.
 **************************************

 Inmiddels heb ik zoveel leuke, mooie en lieve muizen van Karin (zie haar blog: karinscutestdesigns.blogspot.com) gespaard, dat een huis niet kon uitblijven en ben ik begonnen aan de muizencottage van Ria Odijk. Op deze pagina de vorderingen van de cottage en hoe de muisjes een plekje krijgen in het huis.

 

11 september 2014
Alvast een 'blik' in de woonkamer, waar mrs Apple in een kookboek snuffelt en Teasel in een boekje leest. Ook meneer Pieck kan nu eindelijk verven. Zijn blik verf (gemaakt van een stuk gordijnroede, printje en krantje) staat klaar. Het is nog lang niet af maar alvast een klein beginnetje.  Handige buurman Frits heeft de omlijsting gemaakt om het huis heen, een soort dienblad waar het huis invalt.  Echt prachtig en enorm blij mee. En o ja, Lundby meubels zijn de perfecte schaal voor het huis!

 

 

17 augustus 2014
Gewapend met veel bloemen, lijm, groenstrooisel, gemalen koffie, en zorgvuldige van klei geverfde keitjes vandaag begonnen aan de bloemperkjes aan de voorkant. Voorzien van het nodige commentaar van Hanneke die vandaag kwam knutselen met stramien. Het begint er nu echt op te lijken en ook heeft uiteindelijk de waterput die buurman Frits voor me gemaakt heeft eindelijk zijn plekje!! Ik ben er toch wel trots op.

Gepriegel met de bloemen

Oeps.....pas op Wilfred!
Laura plukt lavendel uit de tuin

Van bovenafDe zomerschilder


 
14 Augustus 2014

Jaren geleden kreeg ik van mijn moeder en haar vriendin een walnoot met muisjes erin. Ik was het totaal vergeten maar kwam de walnoot plotseling tegen. Een vreugdedansje, want wat zal die leuk staan in de muizencottage. Wat is dit klein zeg. Gemaakt van fimo. Ik weet helaas niet wie de maakster of maker is, maar hulde voor dit kleine. Mocht dit van jou zijn en wil je jouw naam erbij of dat ik de foto van het blog haal laat het me weten.

10 augustus 2014

 Met bevende penselen begonnen aan het verven in de hoop dat de kleuren goed zijn. En ja hoor, na eerst de achterkant gedaan te hebben had ik geen bruine verf meer. Stom! Dan maar mengen. Op de foto's is het (gelukkig) niet goed te zien dat ik weer eens flink tekeer ben gegaan met het 'groezelig' maken. Met alleen verdunde acrylverf kan ik niet overweg, geef me maar krijt en wat water en ik blijf smeren. 
Het toilet heb ik niet van karton gemaakt zoals omschreven maar van 2mm MDF en in plaats van een klei-dak een rietendakje. Nog steeds zit ik met de haard in mijn maag en hoop dat ik deze week eens het 'lampje' zie branden.
Dan nu de foto's waarbij het jammer blijft dat qua kleur toch anders overkomt dan het is. Ik ben reuze benieuwd naar jullie REACTIES!!!!


 

Voor de oplettende kijker... "Lilly is hier!"3 augustus 2014

We hebben er de 'spurt' in. Het huis is bekleed met klei en de dakkapel van karton gemaakt. Een grote klus. Achteraf ben ik blij dat ik niet het huis al op de grondplaat hebt geplakt zoals beschreven. Zo kon ik met het kleien er beter bij door het huis op zijn kant  te leggen. De vloeren zijn geverfd, nu nog het huis zelf en iets doen aan de haard met houtopslag. Geen gezicht zo, 1 cm van de grond af. Dat begrijp het nog steeds niet!

Mrs Apple komt een kijkje nemen, is het groot genoeg?
Tevreden over de eierdozen tegels. Grijs gemengd met donkerblauw.

 

30 juli 2014

Een avondje even doorploeteren. De beslissende avond of ik wel of niet met dit project  door wil gaan. Op zijn zachtst gezegd ben ik allerminst tevreden. Ik zie mezelf niet met een spatel een vloer met stenen maken maar kreeg ineens het idee om er maar eierdozen in te drukken. Prima! De zoldervloer met ijsstokjes beplakt en het voelt al een stuk beter. Toch maar doorgaan.


27 juli 2014 

Totaal wat anders. Vandaag begonnen met de eerste aanzet voor de Muizencottage. Toch wel een pittig project. Het uitsnijden van de ramen en deur ging niet vlekkeloos en kreeg ruzie met mijn Stanley mes, dat haperde en deed niet wat ik wilde. De haard/schouw kleien was een ramp. Waarom moet er een kartonnen plaat 1cm van de grond af? Heb gedaan wat in het boekje stond maar had ook al de haard en houtopslag als eerste volgens werkbeschrijving uitgesneden. Dus ineens een stuk kleinere haard en houtopslag. Iemand???
Het plafond muren verder ingekalkt met structuur en ligt nu te drogen. Volgende week weer verder.13 juli 2014

En hier zijn ze dan, alle door mij gespaarde bewoners voor het muizenhuis! Ik ga er eindelijk aan beginnen. De muizen van Karin vragen om een huis en die zal ik met plezier gaan maken. Hoop natuurlijk dat het lukt, het is de eerste keer dat ik een huis van Ria Odijk ga maken dus ik ben heel benieuwd. Wordt vervolgd....4 mei 2014

Laatst was ik in het "Anton Pieck museum" en zag daar een kaart liggen van een Muis die hij ooit voor een gelegenheid getekend had. De kaart heb ik naar Karin gestuurd en wat doet ze? Ze heeft hem nagemaakt en ook nog naar eigen idee een vrouwtjes muis. Gisteren kreeg ik ze als verrassing binnen en dat ik trots en blij ben spreekt voor zich. Vinden jullie ze niet waanzinnig...??****************

14 opmerkingen:

Jolene Hidma zei

Hallo . Knap gedaan. Steeds weer ander materiaal waar je mee bezig gaat. Ook dit zal vast goed komen. Ben benieuwd! Joleen

Anoniem zei

volgens mij is de cottage te klein voor alle muizen? Mag Einstein er echt niet eentje om mee te spelen?

Sigrid zei

Hierbij een gezegde van een wijze vrouw mbt Einstein... "nog niet misschien!" ;-)

anita miniatuur zei

vind het leuk worden hoor je muizenhuis,ik volg je want ik moet nog steeds beginnen ermee
hoe en waarmee heb je nou die structuur op de muren gemaakt?
en die haard en houtopslag moet je die nou gewoon uit klei maken?

Sigrid zei

Hoi Anita, Ik heb de structuur (= structuurpasta,van fijn tot grof en verkrijgbaar bij goed gesorteerd hobbyzaak)direct na het maken van de haard en houtopslag op de wanden aangebracht met een kwast en vingers(dus voor het in elkaar zetten). Daarna kun je het verven in elk gewenste kleur na drogen. De hout en houtopslag moet je inderdaad van klei maken, maar let op. in de beschrijving staat 10mm van de vloer af, dat is 1 cm ruimte voor een mogelijke uit klei getrokken plavuizen vloer. Dat is echt teveel en een behoorlijke plak klei. Kijk maar naar mijn foto's, ik heb teveel speling en weet nog niet hoe ik dat 'gat' moet opvullen. Ben heel benieuwd hoe jouw huisje gaat worden. Ik hoor het graag van je en als ik je nog ergens mee kan helpen, gewoon vragen hoor!

anita miniatuur zei

dankjewel voor je reaktie,structuurpasta kan je dat ook ergens anders kopen?ik heb geen hobbywinkel hier.
wat is je huisje ontzettend leuk geworden!!vind hem echt helemaal geweldig!!!!ik sla de fotoos even op als hulp voor mijn huisje,moet deze week toch echt eens gaan beginnen,als ik dat zo zie!!en nog een vraagje,hoe heb je die buitenmuren zo mooi gekregen?is dat ook die structuurpasta?

anita miniatuur zei

vergeet ik het nog,hoe krijg je nou die echte kleuren op de muren en op de steentjes enzo
het ziet er heel realistisch uit

Sigrid zei

Hoi Anita, dank je wel voor je complimenten. Jammer dat ik niet je email adres heb om je een persoonlijk berichtje te sturen, dat 'praat' wat makkelijker. Structuurpasta via een website misschien? Ik heb gebruikt van het merk Reeves, grove structuurgel. De buitenmuren is de klei en daarna geverfd met 'sand'. Daarna nog met wat pastelkrijt (bruin/groen) bewerkt. De steentjes zijn de drie lagen zoals omschreven in het boekje, alleen heb ik ze over elkaar heen gebruikt, en niet elke steen een ander kleur. Ik hoop dat je er wat aan hebt! Laat me weten, en ik kijk al uit naar je eerste foto's. Groetjes, Sigrid

Anoniem zei

Zo schattig weer. Wanneer kan ik hem mee nemen om hier trots aan onze vrienden jouw kunsten te kunnen showen? Komt het toilet weer terug. 11 september is goed hoor voor de ruil
Jenny

Joke Koonen zei

Hoi Sigrid,

nou echt fantastisch hoe het muizenhuisje is geworden....mijn welgemeende complimenten voor je geduld en je doorzettingsvermogen!
Wat ziet het er super uit allemaal, en Karin's muizen passen er echt perfekt bij.
Hartelijke groeten, Joke.

anita miniatuur zei

bedankt voor je uitleg wederom :-)
hier mijn email adres anita.deruiter@gmail.com
is mischien makkelijker
mischien hebben ze ook wel iets bij de bouwmarkt wat ik kan gebruiken ipv structuurpasta zoals muurglad of zo

karin van der zalm zei

Wat is het toch mooi geworden, en de hele muizenfamilie voelt zich er al zo thuis, ze hebben er echt zin in om intrek te nemen in hun nieuwe huis. Heel veel complimenten voor jou!
Groetjes, Karin

karin van der zalm zei

Ik vind het zo leuk worden, en het ziet er al zo knus en gezellig uit! Als je goed kijkt boven de schouw hangt een familiefoto, en buiten het konijnenhok, ook zo leuk! Ja, en meneer Pieck kan nu helemaal los gaan met verven, zeker wanneer de jongste muizen binnen blijven en hem niet voor de voeten lopen.
Super gedaan Sigrid, ik wil ook zo'n huis!!
Groetjes, Karin

karin van der zalm zei

Hoi Sigrid,

Ik ben blij dat het een mooi plaatsje heeft gekregen, en natuurlijk dat je er blij mee bent. Het feest was Super! En Hans die bofkont, naar huis gaan met zo'n mooie prijs. Het tafereeltje is echt een juweeltje geworden!

Groetjes, Karin