12 september 2013

De Hollandse Bedstee van Hanneke

In april kwam het er eindelijk van. We hadden er echt naar toe geleefd, de workshop Hollandse Bedstee (ook wel Hollands Interieur genoemd) van 't Houthoekje. Het eerste wat Hanneke opmerkte was dat mijn stapeltje hout hoger was dan de hare. Begrepen we niets van. Het extra hout bleek later hulpstukken te zijn die je gebruikte om onderdelen te lijmen waar iedereen gebruik van kon maken. Ach zo ja. Hamertje Tik was ook niet ons sterkste punt en hier en daar ging de spijker door het hout heen. Gelukkig kon Kees van Hameren (doet zijn naam eer aan) met een nijptang de spijkers eruit trekken. Wat een opluchting, een tweede kans. De workshop werd goed uitgelegd door Ineke. Hanneke was lekker fanatiek bezig en fotografeerde tussendoor alles wat los en vast zat. Ook Joleen liet ze met haar camera niet met rust.
Hilariteit met het trapje van de Bedstee. Het onding. Ik had hem netjes in de planken gelegd voor het lijmen en zie...het kwam er scheef uit. Niet meer uit elkaar te halen. Die van Hanneke was wel recht. Huh. 
Met trots liepen we aan het eind van de dag met onze kijkbak naar de auto malende hoe we hem gaan inrichten, verven enz enz. Ideeën genoeg en hieronder het resultaat van Hanneke!

 Het eindresultaat na een dag zwoegen
 In alle rust lekker thuis aan de gang..
 Het eindresultaat.... een echt Hollandse Bedstee!
Supertrots (ik dan). Hanneke's vuurdoop in 1:12!

1 opmerking:

Anoniem zei

Leuk hoor. Maar of dat gepriegel ook iets voor mij is?
Groetjes Jenny