17 augustus 2013

Een creatieve buurman

Passie...mijn buurman Frits heeft een passie voor schilderen, tekenen, knutselen, hout bewerken enz...affijn je kan het zo gek nog niet te bedenken, want wat zijn ogen zien maken zijn handen! Handig, handig. Moet je naar de Gamma, dan eerst langs Frits, grote kans dat hij het heeft!
Al een tijdje loop ik met het idee rond om van de Cottage (die nog gemaakt moet worden) een rommelig, Frans uiterlijk en innerlijk te geven. Met een schildersatelier, kippen, tuintje en wat al niet meer. 
Onder het genot van een drankje zaten we een dezer dagen 's-avonds weer eens lekker in de tuin bij te kletsen. Tja, begin over hobby's en mijn mond staat niet stil. Vooral toen ik begon over de Cottage. Frits hoorde het allemaal voor de zoveelste keer weer aan dat poppenhuisgedoe, en toen kwam er ineens zo'n blik in zijn ogen, die we zo goed kennen. De "ik heb een idee" blik!
Tot mijn verbazing hoorde ik ineens dat zijn zus ook in poppenhuizen doet en workshops geeft. Daar had hij mij nooit eerder over verteld. Voordat ik kon vragen wat voor workshops was Frits vertrokken.

De volgende avond werd voor mij een pakje bezorgd. Jaap zei alleen dat als ik het pakje opende ik direct wist van wie het afkomstig was.......... en zie:

Stomverbaasd! Alles precies 1:12. Frits heeft me totaal verrast en overdonderd en wat ben ik blij met mijn miniaturen!! Een bosje houten roerstaafjes heeft hij omgetoverd in meubeltjes, en een rolletje aluminium tape, was perfect voor tubetjes verf.
Ook het schilderij heeft hij zelf geschilderd, zijn versie op de zonnebloemen van Van Gogh. Dit alles in nog geen dag tijd, tot grote frustratie van Jaap. Wen er maar aan Jaap, Frits heeft gouden handen!


3 opmerkingen:

Anoniem zei

ha die Sigrid
leuke site hoor
de raderen draaien alweer
ben alweer koffie houtjes aan het verzamelen ha ha

groetjes frits de buurman

Jolene Hidma zei

toch fijn zo'n creatieve buurman Frits

Carina Wagenaar zei

Dat ziet er mooi uit! Kan ik het misschien van je overnemen?