24 mei 2015

Zaaien, stekken en planten!

Soms is het leuk om jarig te zijn en ook iets weg te kunnen geven. Al een tijdje had ik, door de paar zonnige dagen die we hebben gehad, last van tuinkriebels, maar echt de tuin in kunnen....? Dan maar in het klein.
Een geweldig leuk project van Sylvia Lutje Boudel, precies waar ik zin in had. Het raam in elkaar zetten kostte me wel meer moeite dan op het eerste gezicht. Op de tekening ziet het altijd makkelijk uit. De potjes zijn gemaakt van fimo, want van karton ging me dat niet lukken. De achterkant van een verfpenseel gaf de juiste maat voor de potjes. En dan het roestig maken van de plankdragers, ornamenten, duurde ook alweer 2 dagen voordat het 'roestig' was. Geduld heb ik hierbij echt niet!
De zaadzakjes zijn gevuld met gebroken rijst. Ook zo'n leuk klusje. Op Google een paar mooie kruidenplaten kunnen vinden en wat 'ouder' gemaakt met licht eikenbeits. Cocktailprikkers zijn gebruikt als plantenstekers. Het viel me op dat je wel heel veel kwijt kunt op zo'n klein oppervlak, het is heerlijk rommelig geworden. Vooral de prullenbak vullen....heerlijk!
Gisteravond was mijn 'mijlpaal' en Hans de 'Saxofonist en zanger' van de band Moodfull, 'won' onder grote hilariteit van de familie en vrienden het 'hoekje. Via de mail vandaag liet hij me weten dat het een mooie plek gaat krijgen op een kast die hij aan het maken is!!


4 opmerkingen:

Isabel Ruiz Alonso zei

Un trabajo estupendo.

Anoniem zei

Hoi,
Wij zijn nu in het bezit van dit prachtige poppenhuis. IK met mijn grote mond zei: die ga ik winnen. En ja hoor hij is van mij.
We zijn zeer in ons sas met dit kunstwerk. We hebben er al heel wat gezien, maar deze is op elk detail bijzonder goed gedaan. Hij krijgt een mooie plek in onze woonkamer. Sirgid bedankt en heel veel plezier bij het werken aan deze prachtige kunstwerkjes.
Hans en Mieke

PILAR6373 zei

Me encanta esa escena,preciosa en todos sus detalles!! Un gran trabajo.
Besos.

carmen zei

que bonita escena!