28 februari 2015

En nog één Apeldoorns Huis!

Toen mijn vader met zijn ouders en zus vertrokken uit Indonesië in de jaren 50, kwamen zij voor 13 jaar in Apeldoorn terecht voordat ze naar Delft verhuisden. Al waren de voorzieningen destijds erg slecht geregeld had mijn vader mooie herinneringen aan Apeldoorn. De bossen hadden geen geheimen voor hem, hij wandelde en fietste veel of luisterde muziek. Mijn vader is vorig jaar overleden en om de lege plek een klein beetje op te vullen wordt het Apeldoorns Huuske met herinneringen aan hem aangekleed.
 
Voor nu eerst de buitenkant van het huis wat ik met 'Brick' heb bekleed en de originele kleuren groen en wit voor de deuren en kozijnen heb gebruikt. Het 'glas in lood' bracht de oplossing voor de ramen. Rond 1930 werd geel met paars veel gebruikt.
Als kind zag ik mijn vader, hij was cartograaf, veel tekenen op zolder en daarom ben ik zo blij met de tekentafel van Ingrid (mijndroomwereldje.blogspot.nl) die ook in de DHN 121 stond om na te maken. Zijn hobby was modelbouw spoortreinen en daar komt dus de 'mini trein' om de hoek kijken. 

 



Graag wil ik ook mijn nieuwe volgers van harte welkom heten. Hartelijk dank!!
A warm welcome to my new followers. Thank you!!

1 februari 2015

Mini Treintje

Een workshop van Bert Aarts die ik gevolgd heb in oktober. Het heeft even geduurd voordat eindelijk de wagonnetjes geschilderd waren (vandaag dus..) en heb ik geprobeerd het landschap wat op te leuken. De modelspoortrein is klaar om in het Apeldoorns Huis neer te zetten. Het spoortreintje betekend veel voor me. Het was niet zomaar een project, maar daarover later in het blog meer. Ik hoop dat jullie in het filmpje, van nog geen 30 seconden, het treintje laten rijden!