29 september 2013

Hanneke's: 'Apeldoorns Huuske'

Apeldoorns Huuske'
Met de tearoom in de steigers, ben ik begonnen aan project nr. 3 Het Apeldoorns Huuske [AH]. Een vriendin merkte al op; Sommige mensen hebben veel kamers in hun huis, jj hebt veel huizen in je kamer! Net als de tearoom wilde ik het huuske donker grijs verven met witte accenten en een rode deur. En wat schetste mijn verbazing? Toen ik in de trein van Velp naar Arnhem zat kom ik langs een huis in precies dezelfde kleuren-combinatie.... of zou ik het eerder hebben gezien en is het in mijn verrre-verrre geheugen blijven zitten? Dus ik begin [weer] met de bak te schuren. En dan komt HET poppenhuis-proces weer om de hoek zetten: gronden-schuren-verven-schuren-verven. En dat is heel veel bij dit project, er zit heel veel schilderwerk aan het AH. Maar dan kan ik eindelijk gaan behangen! Heb ik in het groot nog nooit gedaan. Sommige mensen beginnen in het groot met een rechte muur van 6 meter lang en een simpel motiefje. Ik begin 1:12, schuine wanden en een pittig motiefje. En dan kom ik er ook nog eens achter dat ik zelf-klevend-behang heb gekocht. [Waar is Sigrid als je haar nodig hebt!!!!!! Lekker op een welverdiende vakantie!] Komt het dus aan op goed lezen. In lauw water dompelen 45 sec, even laten uitdruppelen en dan 5 minuten rustig laten liggen, met het motiefje na beneden!!!! Het is gelukt, het behang zit nog steeds muurvast.


In mijn hoofd had ik het idee om een shabby-chic AH te maken, in Laura Ashley-stijl. Maar al snel kon ik het shabby laten varen. Het is weer gewoon CHIC geworden. Ach, dacht ik, dan wordt mijn tearoom gewoon shabby. Maar mezelf kennende ...... Ik merk het ook in real-live, ik ga voor simpel & rustig, maar al snel wordt het toch weer barok! Maar ik ben zeer tevreden met mijn resultaat tot nu toe. Nu staat het AH mooi te wezen in de mijn woonkamer en kan ik mijn fantasie daar flink op loslaten.


Mijn plannen zijn nu:

Slaapkamer: een wit bed [dutjes-bank] met gordijnen vanaf het plafond; een kaptafel met krukje; chaise longue.

Woonkamer: een Louis XV-style sofa; een openhaard; spiegel boven de haard; plantentafels; achter de voordeur een kapstok, telefoon, paraplu-bak....

Dit zijn de plannen .... ben zeer benieuwd naar het eindresultaat....to-be-continued.

Groetjes, Hanneke




28 september 2013

Franse Kippenkar

Wat een werk was dat! Bij Sylvia Lutje Boudel de workshop ' Éleveur de Poulet ' gekocht. Alle materiaal zat netjes in zakjes, maar echt alles maar dan ook alles moet je zelf maken. Het hout voor de kippenkar moet op maat worden gezaagd en daarna netjes in model worden geschuurd. De eieren van 2 stukjes fimoklei zelf maken en afbakken in de oven, de zak met het kippenvoer was wit, uitknippen, naaien en daarna van print worden voorzien met een strijkijzer, beschilderen en met voer vullen, een kratje maken. En dan het ergste van al....... de witte kippen en haan schilderen!!! Ik kan je vertellen dat ik daar het meest tegenop zag. Hoe schilder je kippen in mini formaat en vooral dat het er nog ooglijk uitziet??? Gaat dat nog ergens op lijken? Had hevige visioenen van geschilderde ogen halverwege de vleugels, verkeerde kleuren wat niets met kippen te maken had, snavels die afbraken tijdens het schilderen......... aai, oei, ugh........
Laat me weten wat je ervan vind!! (klik op de foto voor vergroting)



Het eindresultaat waar ik eigenlijk toch stiekem trots op ben!

13 september 2013

Mijn Hollandse Bedstee

Inmiddels zijn we na de workshop in April ongeveer 4,5 maand verder en ook meerdere winkeltjes en popjes rijker. En nog zoveel projecten die liggen te wachten om te worden gemaakt. Maar om het bedstee project nu helemaal af te sluiten dan hieronder foto's van mijn bedstee. Voor mij was het de eerste keer dat ik de 'uitdaging' ben aangegaan van het 'oud' maken. En...ik vind het heerlijk om te doen!
Hanneke en ik hebben afgelopen juli weer een workshop van 't Houthoekje gevolgd, het maken van het 'Apeldoorns Huuske'. De afwerking is nog in wording maar binnenkort meer op het blog.
En dan nu de  foto's van mijn Bedstee.(voor het hele verhaal en foto's zie; de Hollandse Bedstee van Hanneke). Klik op de foto's voor vergroting.

 
Muis bijt banaan



Update Parfumerie winkel

Toch nog even een foto zoals het parfumerie winkeltje er nu uitziet en is nagenoeg klaar. De dame is van Danielle Design en hoort echt bij deze winkel voor alle maten advies. En waanzinnig toch die hond met zijn dekje. Moest erg lachen toen ik hem op de beurs zag. Ik sta open voor een mooie FRANSE naam voor de winkel. Ideeën welkom!!
(Klik op foto voor vergroting)


  





 

12 september 2013

De Hollandse Bedstee van Hanneke

In april kwam het er eindelijk van. We hadden er echt naar toe geleefd, de workshop Hollandse Bedstee (ook wel Hollands Interieur genoemd) van 't Houthoekje. Het eerste wat Hanneke opmerkte was dat mijn stapeltje hout hoger was dan de hare. Begrepen we niets van. Het extra hout bleek later hulpstukken te zijn die je gebruikte om onderdelen te lijmen waar iedereen gebruik van kon maken. Ach zo ja. Hamertje Tik was ook niet ons sterkste punt en hier en daar ging de spijker door het hout heen. Gelukkig kon Kees van Hameren (doet zijn naam eer aan) met een nijptang de spijkers eruit trekken. Wat een opluchting, een tweede kans. De workshop werd goed uitgelegd door Ineke. Hanneke was lekker fanatiek bezig en fotografeerde tussendoor alles wat los en vast zat. Ook Joleen liet ze met haar camera niet met rust.
Hilariteit met het trapje van de Bedstee. Het onding. Ik had hem netjes in de planken gelegd voor het lijmen en zie...het kwam er scheef uit. Niet meer uit elkaar te halen. Die van Hanneke was wel recht. Huh. 
Met trots liepen we aan het eind van de dag met onze kijkbak naar de auto malende hoe we hem gaan inrichten, verven enz enz. Ideeën genoeg en hieronder het resultaat van Hanneke!

 Het eindresultaat na een dag zwoegen
 In alle rust lekker thuis aan de gang..
 Het eindresultaat.... een echt Hollandse Bedstee!
Supertrots (ik dan). Hanneke's vuurdoop in 1:12!

10 september 2013

Beurs Vaassen

Koopgedrag
Eindelijk was het zover, we werden afgelopen zondag losgelaten op de beurs in Vaassen. Bij de kassa moest Joleen naar het toilet. Erg prettig, Hanneke en ik stonden natuurlijk ongeduldig te wachten opdat we eindelijk de zaal in konden.  Heel attent  was het uitzoeken van een klein hebbedingetje die in een mand voor iedere bezoeker klaar stond. En dan de keus maken, moeilijk!
In de zaal vlogen we alle drie een eigen kant op. Nee, is niet gezellig maar iedereen begint bij zijn eigen “standhouder”.  Zo ook ik bij Aat Oukes. Al maanden heb ik de “oude keukenblok met pomp” op het oog en vandaag moest het er eindelijk van komen! Een pronkstuk voor mijn Cottage.  En dan komen er 2 parfumflesjes en een pan met boerenkool er gewoon bij. Over de rest maar te zwijgen.
Hanneke is echter een bedachtzamer koper, ze weet wat ze wilt en visualiseert meer hoe het zal staan in haar Apeldoorns Huuske of Tearoom. Daarom kon ze geen keus maken tussen 2 bankstellen en heeft ze beiden genomen.
Joleen is de maker van lijstjes (hoelang houdt ze dit vol?). En dat is natuurlijk goed voor de budgetverantwoording. Vooral als je dan al 3 uur op de beurs hebt rondgelopen, een tas vol hebt gekocht en er dan achterkomt dat je dan toch zeker wel 1 ding  kan afstrepen van je lijstje.
De grootste verrassing was dat ik van Sylvia (Sylvia's Lutje Boudel) voor ons drie een heel leuk workshop pakketje van een vogelhuisje heb gekregen! Veel te gek, maar betekend een avond met zijn drieën gezellig knutselen! Mijn uitdaging zal de kippenkar worden die ik bij haar heb gekocht. Haar nieuwste workshop. Ik hoop dat ik hem voor de DHN show in oktober af heb zodat ik haar de foto kan laten zien hoe hij gelukt is.
Al met al was het een zeer geslaagde en leuke dag en met tassen vol gingen we naar huis!
Van Hanneke:
....wat was het weer gezellig, heb me enorm vermaakt en zit weer vol inspiratie! Maar wat valt het tegen als je alles uitstalt. Maar als je het zo brengt, lijkt het nog wat.

 
 Van Joleen:

... Tja, nog geen opening staan ze al op de stoep! Helaas even wachten! Kreeg wel een compliment van de dame. Haha..


Van mij:



4 september 2013

Kralen en doosjes

Kijkend naar mijn parfum en snuisterijen winkeltjes, valt me op dat als ik niet snel iets aan de inkoop doe toch wel heel snel failliet ga. Dus op naar de groothandel en op zoek naar parfumflesjes. Parfumflesjes maar dan 1:12. Ik geef toe mijn eerste gedachte over een winkeltje was heel snel geboren. Het meubilair zat er snel in, maar je moet wat hebben om te verkopen. Ach laat ik toch een de Frits uithangen (zie handige buurman in Cottage). Als donderslag trof het me. Kraaltjes en spelden zijn er in alle kleuren vormen en nog belangrijker verschillende maten. Oke een hele avond zitten priegelen en daar stonden ze ineens voor me 12 flesjes staarden me aan met een blik van heerlijke verwennerij voor de fijne neus. Mijn voorraad is gered en weer een zorg minder voor de grand opening.
Nog een paar doosjes in elkaar zetten en klaar. Maar daar dacht ik toch veel te licht over, het kostte me 2 avonden. Over priegelen gesproken!



Het begin is er..

2 september 2013

Parfumerie of hebbedingetjes?



Na mijn gehobbel achter Joleen aan (zie: Fourniturenwinkel Joleen) en met mijn schapje in mijn handen, zag ik het winkelpandje van ‘home en garden’ staan.  Dat was nou precies wat ik zocht. Klein genoeg voor mijn parfumerie en hebbedingetjes winkel. Natuurlijk moest er een vitrine kast bij met een toonbank. Een leuk romantisch kratje, een schattig vogelhuisje en papierrol houder met een lief printje en een ..en... en… en… (kan Hanneke altijd zo mooi zeggen) mochten ook niet ontbreken.
Maar goed, direct aan de slag met de voorgevel en zijkanten. En ja, ik heb een verschrikkelijke voorkeur voor blauw. Ik ben gek op blauw, dus ja, het werd weer eens blauw. Niet zomaar blauw, maar koloniaal blauw! 
Volgens Jaap ben ik nogal van het 'oud' maken, dus de kwast met patina streelde het hout wederom op de plekken waar ik dat nodig vond. Heerlijk vind ik dat. Het mooiste is dat een 'verkeerde' touch met de kwast totaal goed kan uitpakken.
De vloer heb ik met kastanje-patina en antiekwit bewerkt voor een wat 'verlopen' effect. Onder in mijn gereedschapskist lag nog een vel transfers van de Action, een idee was direct geboren!!


Klaar om ingericht te worden!

Vordering fourniturenwinkel Joleen

Ja hoor, we zijn nog geen week verder en ze is niet meer te stoppen!! De hele zondag is ze bezig geweest met haar winkeltje. Passen en meten, behangen en verven. En het resultaat....? Een waanzinnig leuk winkeltje. Je krijgt direct zin om daar je kantjes en bandjes te halen. En toch...ik ben zo nieuwsgierig hoe haar 'zusters' eruit gaan zien. Zullen het oudere dames zijn of juist jongere? Gekleed naar deze tijd of naar vroeger? We gaan het zien!
De vloer heeft een mooi mahonie uitstraling gekregen wat goed past bij het romantische behang. En de voordeur nodigt echt uit tot binnenkomen. En dan het interieur...nieuwsgierig..nieuwsgierig!
Genoeg gekletst. Hier zijn de foto's.




Tearoom Hanneke

Over mailtjes gesproken... de dag begon zonnig! Ik zat me stierlijk te vervelen op het werk en kreeg een vrolijk mailtje van Hanneke binnen die nog aan het genieten was van haar vakantie.
"Goedemorgen, de Tearoom staat in de grondverf...dan schuren en verven..."
De foto die ze meestuurde direct geopend. Zelfs in de grondverf zag het er al heel anders uit dan alleen het MDF.
2 Uur later de volgende mail:
"Klaar met schuren, nu even wachten op het moment dat ik DE kleur erop ga zetten...".
Nog 1 Uur later:
"Ga nu verven, dus misschien zie je het vandaag nog...."
Nou, dat 'vandaag' is al enkele dagen geleden en nog steeds geen foto en ik brand van nieuwsgierigheid.

Over een paar dagen is de beurs in Vaassen en hebben we ons lijstje en Maxima-tas klaar staan (groot genoeg voor de aankopen), voor de Tearoom, Schouwburg, Apeldoorns huuske, Cottage enz enz enz.

Dus dan maar 1 foto..:
 


24 augustus 2014



Ijsstokjes vloer Joleen


Joleen heeft de smaak ECHT te pakken!!  Gisteren werd ik verrast met een mailtje dat ze met ijsstokjes een vloer heeft gelegd voor haar fournituren winkeltje.
Ook hier heeft ze het geduld in zich. Plintschaar erbij en het resultaat laat zich op de foto's zien. Een hele klus! Ben ook reuze benieuwd in welke kleur/beits de vloer gaat worden. Wordt zeker vervolgd!!